Logo
Den bedste sammenligning af singleformidlinger for Danmark 2022
kontaktannoncer-eller-kontaktformidling---hvad-passer-bedst-til-mig-

Kontaktannoncer eller kontaktformidling:
Hvad passer bedst til mig?

Flere hundrede tusinde danskere anvender i 2018 kontaktformidlings-websites, hvor de enten selv har lagt en kontaktannonce på eller på anden måde er aktive brugere.

Vil du også gerne i gang med online partnersøgning? Så læs videre! Vi fortæller dig, hvilket af de to dating-koncepter er billigst for dig i jagten på „den eneste ene“!

De bedste online matchmaking portaler

De to vigtigste typer online dating platforme at lære hinanden at kende på er portaler for hhv. „Kontaktannoncer“ og „Kontaktformidling“. Men hvordan adskiller de to former sig egentlig i deres fremgangsmåde? Vi giver en lidt forenklet sammenligning:

 • På kontaktannonce-portaler (kun dating) søger singler selv spontant efter en potentiel partner ved at gennembrowse de forhåndenværende kontaktannoncer af singler i deres område (oftest fotoprofiler) – d.v.s. stort set som de kontaktannoncer, man førhen så i avisen.
 • På online kontaktformidlings-portaler (matchmaking) gennemgår du et omfangsrigt, parpsykologisk spørgeskema. Dernæst sammenligner ekspert-algoritmer ifølge talrige kriterier medlemsprofilerne og foreslår dig så mulige partnere ud fra det.

Du tænker sikkert, at man da selv burde være i stand til at kunne udvælge sin fremtidige partner. Netop derfor forekommer kontaktannonce-metoden ved første blik at være det bedste alternativ – ikke mindst da den ofte er billigere end kontaktformidlings-metoden.

Fordelene ved online kontaktformidling bliver først klare ved nærmere eftersyn:

 • Din anonymitet er garanteret!
  Kun de medlemmer, som får forwardet din anonymiserede profil af kontaktformidlingen selv, vil kunne se den. I modsætning til dette blotter du dig med en kontaktannonce (der som regel oftest indeholder et foto) lidt mere hver gang, end du måske har lyst til. Dette kunne nemt vække uheldig opsigt blandt kolleger eller bekendte, hvis de støder på din profil.
 • Mere og bedre information
  Ved partnersøgning via online kontaktannoncer har du kun adgang til den information, som den pågældende single oplyser på sin profil. Og det er som regel ikke særlig meget. Om det også stemmer overens med sandheden, er derudover et helt andet spørgsmål. Det er før set, at den forventede drømmeprins viser sig at være en grå tudse ved første date.
 • Høj pris = seriøs søgning!
  De, som flirter næsten gratis på en kontaktannonce-portal, er tit kun nysgerrige singler på jagt efter lidt ny sjov og spænding. Online kontaktformidlingsbureauer forlanger en relativt høj pris, ofte 1000-2000 kr. for 3-6 måneders medlemskab. Den høje pris gør, at det kun er de singler, som mener deres partnersøgning seriøst, der tilmelder sig her. Og da der lægges et større bidrag på en kontaktformidlings-platform, har de søgende singler desto større interesse i at fremstå med seriøse, udfyldte profiler uden alt for mange usandheder.
 • Mindre risiko for at komme til at overse den rigtige - eller selv blive overset
  Online patnerformidling baserer sig på personlige og psykologiske kriterier. Ud fra ekspert-erfaring fastlægges det, hvem der personlighedsmæssigt passer bedst sammen. Som et resultat heraf er det meget muligt, at du her finder en drømmepartner, du nemt havde overset i mængden af kontaktannoncer.
 • Alle får en del af single-kagen!
  Kan du nikke genkendende til det følgende? Du er til en fest med masser af dejlige mennesker. Blot er det altid det samme scenario: Mændene står allesammen og logrer henne hos "Julia Roberts" med det fortryllende smil, mens de byder hende på hunderedevis af drinks. Imens står de knap så strålende, mere sky "Lise Jensen"-typer og keder sig alene ved baren. Heller ikke "Søren Hansen" bliver rigtigt bemærket, da kvinderne kun hænger ved "Tom Cruise" og hans fortællinger om sin sidste storvildtjagt i Namibia. Præcis sådan foregår det, når du browser kontaktannoncer på en datingside. Heller ikke her kan "Tom", som alligevel aldrig går alene hjem fra diskoteket, være i fred for strømmen af tilbud. Og "Julia Roberts" har lige måttet åbne en ny e-mailkonto, da den første blev totalt oversvømmet. Det er der sådan set ikke noget galt med. Kun at vi andre, grå mus som regel går tomhændede hjem og bliver helt overset, når alle nu styrter hen til de 5% hotties. Online kontaktformidling springer derimod helt denne udvælgelsesproces over, bedømmer profilerne ud fra objektive kriterier og opnår derved deres utrolige formidlingsresultater. Kontaktformidlere kan altså notere sig en højere succesrate hos sine medlemmer, end det er tilfældet for kontaktannoncerne.

Kontaktannoncer versus kontaktformidling, summa summarum:

Gode online kontaktformidlingsbureauer giver dig en realistisk chance for at finde en livspartner, der faktisk passer til dig. Den tidsmæssige indsats er klart mindre, eftersom bureauet gør meget af arbejdet for dig. Den noget højere pris retfærdiggøres herved.

  Kontaktannonce-sites giver dig en alletiders mulighed for nemt og hurtigt at lære andre singler at kende. Disse websites er særligt velegnede for singler, der godt kan lide at flirte online. Dog skal man vide, at der på sådan et forum er mange medlemmer, der ikke er oprigtigt interesserede i at finde en fast partner, men som bruger online dating som en uforpligtende flirteplatform.

  Vores 3 bedste portaler med kontaktannoncer i Danmark:

  Expert Cedric Liermier
  Top

  Vælg op til tre udbydere, og sammenlign dit valg!

  Du får en oversigt over alle fordele og ulemper.

  Sammenlign!
  Sammenlign datingsiderne!