Logo
Den bedste sammenligning af singleformidlinger for Danmark 2023
i-praksis--hvor-farlig-er-tinder-stalking-

I praksis: Hvor farlig er Tinder-stalking?
Sådan beskytter du dig mod ubehagelige forfølgere på dating-appen

 

Ca. 190.000, altså godt 3,4 % procent af alle danskere, har allerede downloadet Tinder på deres smartphones, og flirt-appen får hver måned flere nye medlemmer i de danske flirt-metropoler. For øjeblikket er det den mest populære mobile dating-app ved siden af de klassiske datingsider Single.dk og Match.com. Derfor er det ikke så mærkeligt, at Tinders popularitet også fører visse farer med sig.

De bedste online matchmaking portaler

I vores praktiske test af typiske farer for Tinder-brugere fortalte en singlekvinde os f.eks. om en særligt påtrængende kandidat blandt sine Tinder-matches. Da de havde udvekslet smartphone-numre for at chatte på WhatsApp, bød han hende velkommen med:

Du er altså også fra landet og er flyttet til byen?

Han havde fået oplysningerne fra hendes Facebook-profil …

Der florerer endog vejledninger på nettet under mottoet „Sådan bliver Tinder-stalking lettere“. Praktiske trin-for-trin-beskrivelser viser, hvordan du kan finde en person på Tinder og ud over at flirte med vedkommende også kan lege hobbydetektiv ved at finde ud af forskellige ting om vedkommendes liv.

Men er det virkelig så let?

For at finde ud af det har vores redaktionsteam gennemført en Tinder-stalking-test for at kontrollere sikkerheden for i alt 100 kvinde- og mandeprofiler.

Det samlede resultat viste, at i 60 procent af tilfældene var der slet ingen mulighed for Tinder-stalking. Her endte forfølgelsen ved billedsøgningen på Google. I enkelte særligt alvorlige tilfælde kunne vi være blevet til ægte professionelle stalkere.

I det følgende viser vi dig, hvor der reelt er en Tinder-app-risiko, og hvad der giver anledning til overdreven panik. Desuden forklarer vi dig, hvordan du med et par tricks opfører dig sikkert på Tinder samt på Twitter, Facebook og andre sociale netportaler.

Tinder Stalking TestI de fleste tilfælde mislykkedes Tinder-stalking-testen

Er Google ansvarlig for Tinder-stalking?

Helt nøgternt betragtet er det nemlig således: Google har med sin billedsøgning det perfekte værktøj til at spionere. At man med billedsøgningen på Google ikke blot kan afsløre svindlere, men også kan forfølge singleprofiler er blevet en kendt sag blandt online-flirtere. Hvis man bruger det samme billede ikke kun til sine data på Tinder, men også på Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook osv., løber man en risiko for, at dette billede bliver til det informative forbindelsesled for nysgerrige og snagere.

Hvornår kan man tale om Tinder-stalking?

Hvis en person via Googles billedsøgning ender på profilen på Twitter, Instagram, LinkedIn eller et andet lignende medium ved hjælp af fotoet fra Tinder plus fornavn, kontakter stalking-offeret på Facebook eller i værste fald på vedkommendes arbejdsplads, foreligger der et klassisk tilfælde af Tinder-stalking.

Tinder-stalking-test: det værste tilfælde

I det mest alvorlige tilfælde i vores test endte vi hos en 30-årig kvinde ved hjælp af de spor, som hun havde efterladt på nettet i løbet af de seneste fem år, direkte fra hendes Tinder-billede + fornavn videre til Twitter og et model-kartotek, hvor hun have registreret sig efter sit studium.

Twitter gav os hendes fulde navn. Hendes sidste tweet og modelregistret ledte os på sporet af hendes bopæl. Med disse oplysninger vidste vi i løbet af 5 minutter, at denne Tinder-singlekvinde i mellemtiden var blevet en succesrig advokat, og på hvilket advokatkontor hun arbejdede. Hvis vi havde været ægte Tinder-stalkere, kunne vi have terroriseret hende med anonyme blomsterbuketter…

Tinder Stalking TestI Tinder-stalking-testen: et alvorligt eksempel

Tinder-app-risiko-foranstaltninger

Hvis du vil spionere, har du brug for Facebook, for kontoen på det sociale netværk er en forudsætning for, at du kan melde dig til dating-appen. De fleste singler løfter ikke et øjenbryn over dette og tænker nok heller ikke så meget over, hvilke konsekvenser overførslen af data eventuelt kan få for dem.

Det er kun få flirt-lystne, der tøver med at åbne deres Facebook-profil som informationskilde for Tinder. Der er næppe nogen, der først systematisk går sine indstillinger på Facebook, Twitter, Instagram og lignende igennem, inden han eller hun går i gang med at flirte på Tinder-appen via sin smartphone. Hvis man har lyst til at date spontant, tænker man måske på sikker sex, men ikke på sin personlige datasikkerhed.

Bliver Google til det universelle Tinder-stalking-instrument? Snarere ikke: For i vores test viste ”Tinder-tricket” til at finde ud af, hvem der skjuler sig bag en profil, sig kun til en vis grad at være sikkert.

Hvem skiller sig ud i Tinder-stalking-testen?

Det var ikke muligt at forfølge de personer, der

 • enten er særligt snu, eller for længst har benyttet sig af vores anti-Tinder-stalking-tips eller
 • åbenbart ikke længere er på sociale netværksplatforme, altså de personer der ikke er på netværk. Ifølge vores Tinder-stalking-test hører de 40+-årige til her. Den største gruppe af Tinder-brugere er mellem 18 og 24, den andenstørste gruppe mellem 24 og 34 år.

Er Tinder-stalking-faren blæst kunstigt op?

Der er ikke nødvendigt med Tinder-appen alene for at få bevidsthed om, hvor mange personlige data, der ligger mere eller mindre frit tilgængeligt på internettet. Hvis man via sin Facebook-profil er venner med flere hundrede, og man ikke kender alle lige godt, beslutter man sig allerede her til en vis grad for ”gennemsigtighed”.

Ingen "generel" Tinder-app-risiko

Vores test viste to ting: Den, der vil stalke sin Tinder-match, har brug for en vis portion lyst til at snage. I Tinder-stalking-testen var ”kun” 40 ud af 100 forsøg vellykkede. Her kunne man via Tinder-billedet plus fornavn finde det fulde navn på Twitter, Instagram eller et andet socialt netværk og derefter finde personen på Facebook.

En direkte forbindelse mellem Tinder og Facebook kunne der dog ikke etableres i noget tilfælde. Billedsøgningen på Google gav ingen profilbilleder, heller ikke hvis disse var helt officielle på Facebook.

Tinder Stalking TestLette tricks til at undgå alle Tinder-app-risici

Den bedste Tinder-stalking-beskyttelse: enkel og effektiv

Der har som allerede nævnt været enkelte tilfælde af ubehagelig snagen på grund af „Tinder-stalking-vejledninger“ på internettet. De gør det tydeligt, at med kun et par klik kan man få relevante oplysninger om en Tinder-match. Læs også: Tinder Dating Guide.

Hvis du vil nedsætte din personlige Tinder-app-risiko til tæt på 0, skal du dog holde dig til et par grundregler.

 

3 effektive tricks til at være sikker på Tinder
 1. Anti-Tinder-stalking-regel: den hurtige
  Brug aldrig det samme profilbillede på flere sociale platforme. Det vil sige forskellige billeder til Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn osv., og du skal kun bruge det dér.
 2. Anti-Tinder-stalking-regel: den nemme
  Der hvor det er muligt, skal du ikke bruge dit fulde borgerlige navn, kun et kælenavn, det kan du på Twitter, men naturligvis i mindre grad på LinkedIn...
 3. Anti-Tinder-stalking-regel: den ekstra sikre
  Dette gælder for de personer, der på grund af deres mange forbindelser på tværs af internettet er potentielle kandidater til Tinder-stalking! Efter din Tinder-tilmelding skal du flytte alle billeder på Facebook til lukkede albums, der kun kan ses af dine venner. Udskift så dit synlige profilbillede på Tinder med et andet (der kun er synligt for dine venner), og slet det gamle billede. Desuden skal timeline på din Facebook-profil kun gøres synlig for venner. Det er somme tider lidt tricky at være supersafe ...
Expert Cedric Liermier
Top

Vælg op til tre udbydere, og sammenlign dit valg!

Du får en oversigt over alle fordele og ulemper.

Sammenlign!
Sammenlign datingsiderne!