Logo
Den bedste sammenligning af singleformidlinger for Danmark 2022
fungerer-netdating-

Fungerer netdating?
Aktuelle, videnskabelige fakta

I et interview fik vi engang følgende svar på det ovenstående spørgsmål: "Aner det ikke, i kærlighed er der vel ingen rapporteringspligt!" Der findes dog indtil flere brugbare undersøgelser om succesraten i online dating. Vi har her sammenfattet dem for dig.

De bedste portaler med kontaktannoncer

Det siger sig selv, at online dating eller netdating, d.v.s. partnersøgning på internettet, er yderst praktisk og fleksibelt i forhold til gammeldags "ægteskabsbureauer" og lokalavisens "kontaktannoncer". Dét punkt kan der ikke herske tvivl om. Derudover tyder en mængde fakta på, at netdating inden for de seneste år har udviklet sig fra et niche-fænomen for lyssky computerfreaks til sin nuværende status som en absolut folkesport:

 • Mange single-medlemmer
  Ifølge vores undersøgelser er antallet af danske single-medlemmer på online dating steget eksplosivt de senere år, så at langt over halvdelen af danske singler nu anvender dette medie! Heriblandt benytter en voksende andel sig af erotisk kontaktformidling. Ifølge Danmarks Statistik besøgte ca. 300.000 danskere i 2011 online dating sites.
 • Medie-hype som succesfaktor
  Temaet "online dating" er siden 2002 blevet permanent fremstillet som hipt og trendy i alle toneangivende medier (radio, presse, internet) og markedsføres nu som en selvfølge i bedste TV-sendetid. Dette har selvfølgelig medvirket til at vinde langt bredere accept af netdating blandt singlerne og har helt sikkert omvendt mange, der har haft deres tvivl om online dating ("Der møder man jo kun idioter!").
 • Høj betalingsvillighed
  Et stadig større antal singler, der benytter sig af online dating, er villige til at give penge for denne tjenesteydelse (over 30%). Det understreger tydeligt den alvor, som de partnersøgende lægger i det i dag.
 • Netværks-effekt
  Du kender garanteret også selv et eller to par i den ydre bekendtskabskreds, der har lært hinanden at kende på nettet. Og dét er om noget den bedste anbefaling af online dating!

Nu kunne man selvfølgelig altid affeje online datings store succes med at: Når millioner af singler proppes sammen på netdating, kan der vel ikke undgå at komme noget ud af det. At der opstår "blind dates", flirten, venskaber, faste forhold, sidespring og endda den store kærlighed nu og da ... tja, alt andet ville vel være mærkeligt ... Vi (og sikkert også du) vil dog gerne vide det lidt mere præcist:

Hvor stor er chancen for at finde en partner via netdating?

Offentliggjorte fakta om succesraten på dating kommer fra to mere eller mindre pålidelige kilder:

 1. Direkte eller indirekte fra forskellige datingsider
  Pressemeddelelser à la "en dating-rundspørge blandt vores medlemmer har vist, at hele 98% har forelsket sig hos os" hober sig op i bunker på vores redaktion. Ofte ansætter datingsiderne også såkaldt "uafhængige" markedsforskere, som derefter offentliggør resultater, der får håret til at rejse sig og tæerne til at krympe.
 2. Fra universiteter og velrenommerede institutter
  Tallene fra disse kilder kan man stole fuldt og fast på, da der her er mindre trang til at melde om såkaldt "fantastiske" resultater. Der er kort og godt tale om ægte "uafhængighed". Der findes tre videnskabelige, yderst overbevisende undersøgelser om chancer og succes på online dating:
  • I forbindelse med forskningsprojektet "Parforhold, der opstår online" udspurgte Universitetet i Zürich, Shweiz, i slutningen af 2003 cirka 4000 medlemmer af partnerwinner.ch. De fandt da ud af, at 26% havde fundet en fast partner gennem denne datingportal! Endvidere kunne der ikke påvises nogen forskel mellem "forhold, som opstod via internettet" og "forhold, der opstod på normal vis".
  • I den såkaldte "W3B-undersøgelse" udspørges regelmæssigt 100.000 af de cirka 41 millioner tyske internetbrugere. De bliver spurgt om deres online adfærd ved hjælpe af mere end 100 nærgående spørgsmål (lige fra "Bruger du e-mail?" over "Har du før booket en singlerejse online?" til "Har du nogensinde downloadet ulovlig musik?"). I maj 2007 blev det herigennem opdaget, at omkring 6,1 millioner hollændere var i fast parforhold med en partner, de havde fundet online. Med 18 millioner partnersøgende på nettet siden år 2000 svarer det til fantastiske 34%! I maj 2007 var 2,6 millioner af disse hollændere stadig sammen med deres internetpartner.
  • Ifølge TNS/Emnid (et af de største, tyske meningsmålingsinstitutter) er internettet rykket frem på en fornem tredjeplads af de vigtigste steder at lære en partner at kende, kun overgået af arbejdspladsen og venskabskredsen. Med andre ord opstod der allerede i 2003 flere parforhold på nettet end på barer og klubber!
 3. Nu om dage har cirka hvert tiende par mødt hinanden på internettet - inklusive alle de bedsteforældre, der har holdt sammen siden 1949 ...

  Sagt kort og godt: Online dating virker! Chancer og resultater er mere end synlige. Datingsiderne på internettet er altså ikke bare "cool", men opfylder faktisk i stor stil deres formål: De hjælper mennesker med at finde en partner. Og det drejer sig vel at mærke om ret mange mennesker.

  Summa summarum:
  De ovennævnte resultater om netdatings store succespotentiale bør naturligvis ikke få nogen til at lukke sig inde derhjemme og sumpe helt hen på internettet. Online dating er ikke noget vidundermiddel, men blot endnu et alternativ til de klassiske partnersøgningsmetoder - og et alternativ, der vinder større og større anerkendelse i det omgivende samfund.

  Denne nye datingmulighed adskiller sig ved at være både sjov og nem at benytte. Hvor har du ellers så let "adgang" til millioner af singler, som du slet og ret kan browse igennem - endda helt ifølge dine egne kriterier?

  Nej vel? Netdating er bestemt en mulighed, du ikke bør gå glip af!

  Held og lykke på online dating!

Expert Cedric Liermier
Top

Vælg op til tre udbydere, og sammenlign dit valg!

Du får en oversigt over alle fordele og ulemper.

Sammenlign!
Sammenlign datingsiderne!