Logo
Den bedste sammenligning af singleformidlinger for Danmark 2022

Interview med Firstdate.dk

Interview med:

Richard Karlsson

Marketingdirektør hos Firstdate.dk

fra 18.06.2015

Interview med Firstdate.dk:

Som marketingdirektør for online datingsiden Firstdate har Richard Karlsson et godt kendskab til singlebørserne. Under vores snak fortæller han os, hvad det gælder om, når vi taler online dating, og hvad der gør en datingside god.

Richard, til en start vil vi gerne høre, om folk i Skandinavien i dag flirter, dater og forelsker sig anderledes end for 10 eller 20 år siden?

Richard: Absolut! Datingbranchen har udviklet sig ekstremt hurtigt i de seneste fem år. I 90’erne udvekslede man telefonnumre, mødtes over en middag og ringede sammen. Nu udveksles der ikke længere telefonnumre, man mødes ikke længere over en middag eller ringer sammen. Nu bruger man Facebook, Snapchat og andre sociale medier til at sende beskeder til hinanden. Der kan dog gå et stykke tid, før det lykkes at få en date online, da der trods alt går et stykke tid, inden der opstår en tiltrækning mellem to personer. Online dating er jo ikke så forkrampet som et tilfældigt møde, og det hjælper også nogle personer med at undgå pinlige og irriterende dates.

Har portalen bidraget væsentligt til ændringen, siden Firstdate blev grundlagt i 2006? Firstdate var jo den mest populære datingside i 2014.

Richard: Ja og nej. Da vi er en online dating-webside, har vi bidraget til ændringen. Vi fra Firstdate tror dog også meget på det personlige møde mellem mennesker og motiverer brugerne til at aftale dates for at møde flere personer, inden man beslutter sig for et forhold. Det er dog stadig fint, hvis folk møder flere forskellige via dating og også kan stifte bekendtskab med flere forskellige persontyper.

Hvilke brugere er Firstdate særligt attraktiv for? Er der bestemte tendenser, hvad angår alder, oprindelse eller beskæftigelse?

Richard: Vi ønsker, at alle føler sig velkomne hos Firstdate, og vi tror, at det er lykkedes for os. Vi mener i hvert fald, at kærligheden ikke er indskrænket, hverken på grund af geografisk placering, aldersforskel eller beskæftigelse. Hvis det siger klik, og du forelsker dig i personen bag profilen, er grænserne uden betydning.

Lad os tale om funktionerne. Når en bruger første gang logger sig ind på Firstdate.dk, mødes man af adskillige oplysninger og funktioner. Vi har talt efter og har fundet otte forskellige typer af beskeder, som kunderne kan modtage. Hvorfor har I et mere omfangsrigt udbud end konkurrenterne, der har lige så stor succes?

Richard: Firstdate skal ikke være en portal, hvor du logger dig på, læser dine beskeder og derpå logger af igen. Vi ønsker, at medlemmerne har det sjovt, når de bruger Firstdate, og vi vil gerne vise dem, at vi værdsætter deres medlemskab hos os. Derfor har vi forskellige funktioner, der er sjove at bruge, men som også kan bruges til at finde den nye kærlighed eller nye venner.

Den såkaldte „Lovemail Deluxe” er også interessant. Her kan brugerne i hele Skandinavien, Island og Storbritannien holde udkik efter passende partnere. Hvorfor tror du, at dette fører til succes?

Richard: Lovemail Deluxe er en af de funktioner, som vi er meget stolte over. Den giver brugerne mulighed for ikke blot at nå et bredt udsnit af medlemmer i Skandinavien, men også for at kontakte mennesker, som man ellers først ville have opdaget på et meget senere tidspunkt. Det vil altså være positivt for dig at få mange svar, så du kan forelske dig over hals og hoved.

Hvordan står det til med sikkerheden på Firstdate.dk? Teoretisk set kan brugere med f.eks. „Lovemail Deluxe“ få kontakt til mange mennesker og snyde dem. Hvordan holder I falske profiler væk fra portalen?

Richard: Da online dating blev mere og mere populært, sneg der sig også flere og flere bedragere ind, der ville snyde vores brugere. Vi arbejder på højtryk for at spore dem og fjerne dem fra portalen. Jeg må også rette en tak til vores flittige brugere, der melder mistænkelige brugere.

Richard, kan du på grundlag af de foregående spørgsmål forklare, hvordan Firstdate skiller sig ud sammenlignet med andre store spillere blandt datingsiderne?

Richard: Firstdate skiller sig ud på flere punkter, men de to vigtigste karakteristika er de mange funktioner og mulighederne for at date i det nordiske område. Hos Firstdate joker vi ofte med, at man teoretisk set kunne have en morgenmads-date i Oslo, en frokost-date i København og en aftensmads-date i Stockholm. Selvom det lyder usandsynligt, så er det helt igennem muligt, for Firstdate skaber let kontakt til mennesker fra alle dele af Skandinavien.

Til sidst vil vi gerne vide, hvorfor du ønsker at fortælle alle singler om Firstdate?

Richard: Jeg mener, at Firstdate er det bedste valg for alle singler, fordi vi tilbyder så meget mere, end andre singlebørser gør. Der er altid noget nyt på Firstdate, og vi opmuntrer vores brugere til at udvide deres horisont bare en lille smule. Hvem ved, om du pludselig sidder i en flyvemaskine eller i et tog og rejser tværs gennem Skandinavien for at møde en partner. Det eventyr bliver helt sikkert uforglemmeligt.

Tak, Richard, for den udførlige snak. Vi ønsker dig fortsat helt og lykke med din virksomhed!


Expert Cedric Liermier

Yderligere interviews ud over det med "Firstdate.dk":

Top

Vælg op til tre udbydere, og sammenlign dit valg!

Du får en oversigt over alle fordele og ulemper.

Sammenlign!
Sammenlign datingsiderne!